L’Institut Príncep de Girona de Barcelona, situat al número 357 de la travessera de Gràcia, ha canviat de nom oficialment aquest dimarts i ha passat a dir-se institut Teresa Pàmies. Es tracta d’una iniciativa que va sorgir de la pròpia AFA per treure el nom del monarca de l’equipament i donar protagonisme a una figura que representés els valors educatius. El Consorci d’Educació de Barcelona ha autoritzat a través d’un comunicat la petició que havia fet l’escola.

La història del canvi de nom

La proposta de l’AFA va arribar a la direcció del centre el febrer del 2019. Llavors es va engegar un procés de canvi de nom que va arribar al consell escolar i es va crear una comissió per treballar-lo. Segons explica el cap d’estudis, Joan Fontdeglòria, es van proposar més de 100 noms, a poder ser una dona i que la seva figura representés els valors dels drets humans universals. Finalment van quedar tres finalistes: Caterina Albert, Delemús un torrent que antigament passava al costat de l’instituti Teresa Pàmies.

Des del centre asseguren que a la primavera faran una festa oberta al barri per celebrar el canvi de nom. El Joan explica que l’escola ja ha comprat l’obra completa de Teresa Pàmies.

Al 2018 els Jardins del Príncep de Girona també van canviar de nom i van passar a dir-se del Baix Guinardó. I el mateix any, al mateix barri, l’Escola Jovellanos va votar canviar el nom pel d’Escola de les Aigües.