BOTELLADES AL BORN

(ACN) – Centenars de persones, moltes turistes, s’han concentrat aquesta nit de divendres a dissabte als carrers del Born de Barcelona per fer botellades sense mantenir les distàncies i sense mascaretes. També hi ha hagut grups, alguns nombrosos, que s’han aplegat per beure a les platges, tot i que de forma més espaiada.

Ha estat la primera nit amb l’oci nocturn a l’interior tancat de nou, una mesura adoptada pel govern aquesta setmana davant de l’increment desbocat de contagis de la covid-19, sobretot entre les persones de 15 a 29 anys.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat el passeig del Born cap a dos quarts de dues de la matinada i els congregats s’han dispersat pels carrers del voltant. Segons fonts properes a l’operatiu policial, el desallotjament a les platges estava previst per a més tard i que els aspersors ruixessin la zona després per evitar que es tornés a omplir.

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar que reforçaria el dispositiu per reduir concentracions nocturnes a platges i places el cap de setmana davant de la cinquena onada de la pandèmia a Catalunya, amb un ritme de contagi molt elevat i amb un increment de casos vertical. Fins a les dues de la matinada, el dispositiu era similar al que s’havia vist en nits anteriors a la zona del Born i les platges.

Segons van explicar des del consistori, els equips de neteja, després que Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra buidin certes zones, ruixaran el terra i la sorra de la platja perquè no es tornin a omplir de gent.