L’Ajuntament de Barcelona ha decidit generalitzar a la ciutat una pràctica que ja s’ha fet al districte de Gràcia als estius, que és remullar espais per dissuadir aquells qui s’hi volen asseure per aglomerar-se o participar en botellades. Així ho ha explicat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, a la roda de premsa per explicar les mesures que prendrà el consistori per fer front a l’increment de contagis de la cinquena onada.

Badia ha explicat que l’experiència a Gràcia, on s’ha estat coordinant amb neteja aigualeig, ha ajudat molt a l’hora de fer el buidat d’espais. I per això ha dit que duran aquesta pràctica als punts de la ciutat on pot ser efectiva. També a les platges.

Es faran aigualejos cas a cas, ens coordinarem amb la Guàrdia Urbana i també amb els serveis del districte. És una eina que farem servir fins i tot a les platges perquè té una part d’efectivitat, que no és del 100 %, però ajuda a fer-se el buidat d’una forma més senzilla
Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica

Barcelona descarta tancar les platges

El que ha quedat descartat, però, és tancar les platges durant les nits per evitar-hi botellades perquè són “espais de descompressió”, tot i que aconsella no anar-hi. Aquests espais, per tant, continuaran oberts les 24 hores, tot i que hi haurà un dispositiu especial tant a la Barceloneta com el litoral per mitigar-hi les molèsties als veïns.

Segons el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ” volem una certa canalització dels fluxos perquè els qui vagin a la platja no passin pel barri”, cosa que es farà, ha explicat, amb agents de la Guàrdia Urbana i informadors. No serà, diuen, com el dispositiu de Sant Joan, però “no ens quedarem com ara”.

El govern municipal ha comparegut després que el Procicat s’hagi decantat per clausurar, novament, l’oci nocturn un mínim de 15 dies i en previsió que, això, pugui incrementar les aglomeracions, el consum d’alcohol i els comportaments incívics a l’espai públic barceloní.

Aquest dimecres, l’alcaldessa Ada Colau ja va explicar que els propers dies es reforçarà el dispositiu policial, tant de Guàrdia Urbana com de Mossos d’Esquadra, per mirar de mitigar les conseqüències que pot suposar el tancament de discoteques i bars musicals en un moment en què les dades epidemiològiques estan creixent de manera preocupant. I també en la mateixa línia, el regidor Eloi Badia va explicar que el consistori s’havia activat per accelerar la presa de decisions en aquest sentit.