Veïns i entitats de la Barceloneta han tornat a sortir al carrer per protestar per les molèsties que els causen les botellades nocturnes. La mobilització ha començat a les 19 h a la plaça del Poeta Boscà i ha reunit més d’un centenar de persones, que han tallat el passeig de Joan de Borbó durant mitja hora. La protesta ha obligat a interrompre sis línies d’autobús: 213, 476, 215, 220 i 120 i el Bus Turístic.

Una de les entitats convocants de la mobilització ha estat La Barceloneta Diu Prou, que a través de les xarxes ha animat els participants a fer el màxim xivarri per fer escoltar les seves demandes. Durant la protesta, els veïns han exigit a l’Ajuntament el tancament les platges a les nits.

Els veïns temen més botellades pel tancament de l’oci nocturn

El veïnat protesta per les botellades que es produeixen al barri, que temen que augmentin a partir d’aquest divendres, quan torna a tancar l’oci nocturn per les mesures anticovid decretades per la Generalitat. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que posarà en marxa un dispositiu de seguretat que, entre altres mesures, remullarà les places de la ciutat on hi hagi més concentracions de gent per evitar que els participants s’hi quedin. Una mesura que els veïns de la Barceloneta la troben insuficient.

Esther Jorquera, portaveu de La Barceloneta Diu Prou, insisteix que la mesura “no serveix” perquè “si la gent vol fer botellades, les fa igualment”.

Així, la portaveu ha assegurat que “l’Ajuntament no té voluntat política per resoldre el problema” i ha anunciat que les protestes de l’entitat apujaran el to: “S’ha acabat anar amb el lliri a la mà”, ha dit.

Més mobilitzacions les properes setmanes

Els convocants han anunciat una altra mobilització la setmana vinent i ja estan treballant a realitzar una protesta conjunta, d’aquí a dues setmanes, amb altres entitats veïnals de barris de Ciutat Vella afectats pels mateixos problemes.