Després del missatge ferm de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en què deia que a Ciutat Vella no s’hi pot anar per “descontrolar-se”, el govern municipal ha anunciat aquest dijous que establirà un dispositiu similar al de la revetlla de Sant Joan per evitar aglomeracions i garantir el descans dels veïns, tot i que no ha donat dades dels efectius que s’hi destinaran.

El govern municipal fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania davant l’increment de contagis que s’han multiplicat per 4 en la darrera setmana. “Ens hi juguem molt”, han assegurat amb insistència el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, i la regidora de Salut, Gemma Tarafa, en una compareixença conjunta.

El consell: no anar a la platja

Batlle ha recomanat “contenir” l’activitat nocturna “en la mesura del possible”. “Gaudim de la nit de forma moderada i a ser possible dins de la proximitat”, ha demanat. L’Ajuntament aconsella no anar a les platges per evitar aglomeracions però ha decidit no tancar-les. Com a mesura de dissuasió es remullarà la sorra de la platja. Una mesura que Badia ha assegurat que ja s’està fent, no només al litoral sinó també a les places on es concentra més gent a les nits.

La Barceloneta, en el punt de mira

Com ja va passar durant la revetlla de Sant Joan, l’Ajuntament vol evitar que la gent que va a platja creui el barri de la Barceloneta durant la nit. Per això es reforçarà la presència de guàrdia urbana i mossos, i es dirigirà el fluxe de persones cap als extrems, a l’avinguda Joan de Borbó i la Vila Olímpica. “Pot donar la sensació que no arribem a tot, però no hem tirat la tovallola per garantir el descans dels veïns i hi destinarem els equips que calguin”, assegura Badia. El regidor ja va expressar dimecres preocupació per les botellades del cap de setmana, ara que es tornarà a tancar l’oci nocturn.