La segona jornada del Cruïlla 2021 ha funcionat a ple rendiment amb tots els escenaris en marxa i un ampli cartell d’artistes, amb una forta presència de noms nacionals. Gertrudis i Delafé han escalfat motors abans que els madrilenys Carolina Durante i el duet Amaral apleguessin multituds. Entre el públic, unes 19.000 persones, no tothom ha respectat l’obligatorietat de dur la mascareta.

L’experiència d’aquest festival és del tot diferent a la del Cruïlla XXS de fa tot just un any. I així ho han recordat Eva Amaral i Juan Aguirre quan han pujat a l’escenari amb la posta de sol i una munió de gent als peus. Res a veure amb el concert en format reduït i amb els assistents asseguts i separats de l’any passat. “El paisatge d’avui em sembla ‘un miratge'”, ha dit la cantant. “És el principi del final”, ha proclamat.

Amaral al concert del festival Cruïlla 2021
La cantant Eva Amaral durant el concert al Cruïlla

El mateix sentiment ha compartit Gerard Quintana, que ha liderat els Sopa de Cabra, en plena gira del 30 aniversari del disc ‘Ben Endins’. El cantant ha dit que d’entre totes les nits “especials” que un desitja, la d’avui és la que el grup i el seu públic esperaven “des de fa 16 mesos”. De fet, aquest concert també ha estat del tot diferent al de l’any passat en un córner del Camp Nou.

Humor al Cruïlla Comedy

Una de les novetats del certamen ha estat l’escenari petit Cruïlla Comedy, pensat per desconnectar del bullici amb l’humor d’una llarga nòmina de monologuistes.

Es repeteixen les imatges de relaxament amb les mesures covid

Malgrat que és obligatori dur mascareta FFP2, no tothom ho ha respectat. Amb la mateixa tònica que el primer dia pel que fa a les mesures de seguretat: la mascareta ben visible davant del escenaris, no tant als voltants.

públic amb i sense mascareta a l'escenari Enamora del Cruïlla
Públic amb i sense mascareta en un dels escenaris del festival

83 positius en els tests d’antígens

Aquest divendres el Cruïlla ha registrat un notable increment de públic respecte del dia anterior, unes 4.000 persones més. Però segons l’organització això no ha afectat el funcionament del cribratge. A les 9 de la nit ja s’havien testat 18.184 persones i s’han detectat 83 positius, una xifra inferior a la del primer dia, en què van superar el centenar.