El fenomen de la “mort solitària” es cronifica a la ciutat. Aquest 2019 els Bombers han trobat 141 persones que han mort soles a casa, el que representa una mitjana de dues a tres a la setmana. Es tracta d’una xifra lleugerament superior a la de l’any anterior, quan en van ser 138. Es coneixen com a “mort solitària” aquells casos en què la persona mor al seu habitatge, sense que ningú ho hagi previst ni presenciat, i quan no és un suïcidi.  La dada s’ha donat a conèixer aquest dijous a la Junta Local de Seguretat de Barcelona.

La “mort solitària” afecta sobretot la gent gran. De fet, de les 141 persones mortes aquest 2019, 71 tenien més de 70 anys. El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha reconegut que aquest “és un tema que ens preocupa” perquè “no afecta la seguretat però sí el benestar de les persones”.

La xifra de gent gran que viu sola a la ciutat no para de créixer i ja se situa en 90.000 segons el darrer informe de salut de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), i la majoria són dones. De fet, la Creu Roja situa la solitud com un dels principals problemes d’aquest col·lectiu.