Alumnes de l'Institut Escola Arts

El professorat de l’escola pública continua reivindicant la recuperació de les condicions laborals d’abans de les retallades. Aquest dijous al matí s’ha reunit la mesa sectorial d’educació a la seu del departament, però els sindicats denuncien que la Generalitat no té voluntat negociadora. A través d’un comunicat conjunt, USTEC·STEs, Comissions Obreres, la Intersindical, Professors de Secundària, la UGT i la CGT, han assegurat que si l’administració no assumeix un compromís concret per al retorn dels drets laborals eliminats posaran en marxa un nou calendari de mobilitzacions i, fins i tot, amenacen amb una vaga indefinida.

Les demandes dels treballadors de l’escola pública

El comunicat destaca que des del curs passat, quan els treballadors de l’escola pública es van manifestar i van fer vaga, han demanat un calendari de recuperació de les antigues condicions laborals.

La principal reivindicació és el restabliment de l’horari lectiu per al curs vinent. També demanen la reducció de les ràtios, que no es tanquin grups i la recuperació de la permanència del professorat de secundària.

Els sindicats es queixen que el Departament d’Educació no aporta cap document a la negociació i tampoc no concreta les partides pressupostàries, que es destinaran a la recuperació d’aquests drets. Per això, en el comunicat avisen que si la Generalitat no es compromet a retornar les condicions arrabassades el curs 2020/21, tornaran a mobilitzar tot el professorat per pactar noves protestes i, si cal, una vaga indefinida.