La fiscalia sol·licita fins a sis anys de presó per a un home, amb antecedents penals, que la Guàrdia Urbana va enxampar in fraganti encenent un contenidor al carrer de Pelai durant la vaga general del 18 d’octubre de l’any passat. La policia el va detenir i des d’aleshores continua en presó preventiva en espera de judici.

Els fets van succeir el 18 d’octubre al voltant de les 11.30 h, poc després de la sentència del procés. Segons l’escrit d’acusació del ministeri públic al qual ha tingut accés betevé, l’arrestat estava als voltants de la plaça de Catalunya on estaven en marxa diverses mobilitzacions amb motiu de la vaga general. En un moment determinat, suposadament, va intentar encendre foc a una paperera a l’altura de la Gran Via amb el carrer d’Aribau.

Entra dins un contenidor i l’encén

Seguidament, amb “el mateix propòsit de menystenir la propietat aliena i pública” va obrir un contenidor del carrer de Pelai, hi va entrar i va encendre uns “rotlles de paper higiènic” amb la “clara intenció que el foc es propagués i calcinés per complet” el contenidor. Agents de la Guàrdia Urbana, que patrullaven pels entorns, van detectar que sortia fum d’un contenidor i en acudir-hi van veure que l’acusat estava a dins encenent-lo. El van detenir i li van comissar vuit encenedors i altres objectes personals.

Per tot plegat, la fiscalia l’acusa de desordres públics i danys mitjançant incendi i li demana sis anys de presó perquè “hagués provocat un greu risc per a la integritat de les persones concentrades”. Segons el relat de la fiscal, hi haurien hagut “dificultats d’evacuació”, ja que la circulació dels entorns del carrer de Pelai estava restringida per la vaga del 18-O. A banda de la petició de presó, li demana pagar una multa de 7.200 euros i que n’aboni 489 més pel contenidor cremat.

Com que l’arrestat és estranger i no té arrelament al país —de fet, estava en situació irregular— la fiscalia demana substituir parcialment la possible condemna a presó per l’expulsió del país. Concretament proposa que un cop hagi complert dues terceres parts de la pena, la resta pugui ser substituïda expulsant-lo de l’Estat i prohibint-li l’entrada durant vuit anys.