El Port Olímpic va retirar de l’aigua aquest dimecres el Kennedy, l’embarcació que el temporal Gloria va enfonsar dimarts passat al Port Olímpic. L’operació va estar comandada per un equip especialitzat amb dos submarinistes encarregats de subjectar la nau amb cordes i tensors per col·locar-hi globus i aixecar-lo. L’objectiu era reflotar el Kennedy i traslladar-lo des del moll que hi ha a l’escullera del Poblenou, on es va enfonsar, fins al varador per treure’l de l’aigua i avaluar-ne els danys.

Els operaris van trigar més de vuit hores a retirar la barca pel seu mal estat de conservació, en un procés que va començar a primera hora del matí. La fusta de la quilla, la part inferior del vaixell que està en contacte amb l’aigua, estava podrida i malmesa, segons expliquen des del Port Olímpic, i les brides per reflotar-lo van despendre’s més d’un cop.

Finalment, passat el migdia, es va aconseguir inflar els globus situats estratègicament per anivellar l’embarcació i, a la tarda, es va traslladar al varador. Ara el Kennedy reposa a la zona de restauració de vaixells en espera dels moviments del propietari.

El director del Port Olímpic, Joan Guitart, ja va denunciar en una entrevista al programa ‘bàsics’ que operava com a allotjament turístic i no estava ben mantingut. El propietari, però, nega que no estigués cuidat i tampoc no creu que aquesta sigui la causa de l’enfonsament.