En Moushin El Harmouch té 18 anys i és de Tànger. Va arribar a l’estat espanyol amb una pastera quan tan sols tenia 16 anys. Com molts altres joves marroquins, en Moshuin va abandonar la seva família per buscar una vida millor. Des que va arribar a Catalunya ha viscut en diversos centres d’acollida on explica que hi havia molts companys que eren com la meva família, però que el problema és que eren molts i no tenien ni espai per estudiar.

Punt de Referència

La vida d’en Moshin ha fet un gir inesperat. Des de fa uns mesos viu acollit amb una família catalana a Begues, al Baix Llobregat. Es tracta d’un acolliment de nou mesos que impulsa i supervisa Punt de Referència. Una associació que treballa per millorar la vida de joves migrants tutelats o extutelats. En Moushin ha entrat a formar part de la família de l’Almudena, en Marc i els seus tres fills.

“Amb la meva nova família d’acollida la vida m’ha canviat molt. Ara tinc una habitació per mi sol, puc estudiar i he guanyat uns nous pares i germans”.

Una família que es mostra molt orgullosa d’aquest acolliment. Asseguren que des que està a casa ha fet grans canvis. Ara viu molt més tranquil i ha començat a estudiar un mòdul de soldadura mecànica. Els pares d’acollida creuen que està sent una experiència molt enriquidora que recomanem al 100 %. Des de l’associació Punt de Referència fan una crida a famílies barcelonines perquè s’apuntin al programa Acull. I és que actualment a tota la ciutat només hi ha una família que actualment tingui un menor migrant acollit.

Hostals reconvertits en centres d’acollida per a joves migrants
La Família Barris