Fa dies que el degoteig de notícies sobre robatoris, agressions i intimidacions al Gòtic preocupa els veïns i comerciants. Especialment alarmant va ser l’apunyalament d’un vigilant de seguretat del Decathlon del carrer de la Canuda dijous passat a plena llum del dia, que Helpers, l’anomenada plataforma col·laborativa de seguretat ciutadana, va denunciar a través de Twitter.

Davant d’aquesta situació els comerciants agrupats a Barna Centre han decidit convocar una reunió d’urgència de tots els socis aquesta mateixa setmana. També han demanat reunir-se amb l’Ajuntament i amb els Mossos d’Esquadra. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Teresa Llordés, presidenta de l’entitat, assegura que estan molt preocupats i denuncien “manca de voluntat política” per resoldre la situació. Llordés creu que no s’havia arribat mai a una situació com la d’aquest estiu i qualifica d'”alarmants” les notícies d’aquests últims dies.

“Estem tornant a una situació d’inseguretat preolímpica”

També l’associació Amics de la Rambla es mostra preocupada per la creixent sensació d’inseguretat que es viu al centre de la ciutat. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Xavi Masip, membre de l’entitat, ha assegurat que aquest “és el pitjor estiu en molt de temps” no només pel que fa als fets delictius sinó també per la situació de violència que els envolta. “Estem tornant a una situació d’inseguretat preolímpica i això ens preocupa molt”, assegura.

Masip considera que no es pot deixar que aquesta situació vagi a més, “que la gent no tingui la sensació que a Barcelona tot s’hi val. Des de l’entitat no tenen prevista cap reunió en els propers dies, però si que reclamen a les administracions competents que davant d’aquest moment “extraordinari” es prenguin “mesures extraordinàries”.

Els comerciants de Sant Antoni s’organitzen contra els robatoris

Un altre dels punts de la ciutat on els comerciants es queixen d’una allau de robatoris és a Sant Antoni, especialment al voltant de la zona d’obres de la superilla. En aquest barri, els establiments s’han unit i aquesta setmana comencen una campanya de de vigilància adreçada també als veïns.

També des de Barcelona Oberta, el seu president, Gabriel Jené, alerta que els robatoris amb força als comerços s’han incrementat els últims mesos en zones estratègiques, com el passeig de Gràcia, la rambla de Catalunya, el Born i el Portal de l’Àngel. Des de l’entitat, demanen que es modifiqui el Codi penal per endurir així les penes per furts i robatoris i que les actuacions policials siguin més contundents. 

Segons l’últim baròmetre, la inseguretat és el problema més greu de Barcelona i obté la xifra més alta de la història, amb un creixement de 6,4 punts.