L’onada de robatoris a comerços del barri de Sant Antoni ha posat en alerta els comerciants de la zona, que han decidit organitzar-se per reforçar-ne la seguretat i conscienciar també els veïns quan siguin testimonis d’algun fet delictiu. Els afectats han engegat la campanya “Vigila”, que es promourà distribuint cartells i fullets informatius als 1.500 comerços del barri i a les escales de veïns.

El cartell reclama que es truqui al telèfon d’emergències 112 sempre que es presenciï “algun fet estrany”. Els comerciants celebren que la presència policial a la zona s’ha reforçat després de denunciar els robatoris de les darreres setmanes. Tot i això, expliquen que els robatoris s’han reactivat i denuncien que la nit de dijous a divendres es va detenir un home “in fraganti” quan intentava robar en un bar al carrer de Calàbria.

De fet, els Mossos d’Esquadra han informat del robatori i han confirmat la detenció de dos homes quan intentaven forçar la persiana d’un comerç. Un dels acusats acumula vuit detencions en els últims dies.

El grup de comerciants es va començar a organitzar a través del WhatsApp i ara ja tenen 150 adhesions, i el suport també de l’associació Sant Antoni Comerç i l’ONG De Veí a Veí, entre d’altres. Els comerciants han convocat una concentració dijous, 11 de juliol, a les 20.15 h a la zona dels Jardinets de l’Alguer, a l’avinguda de Mistral, on es farà la lectura d’un manifest.