La Filmoteca de Catalunya celebra el setè aniversari amb el número 7 com a protagonista de la programació. El dia 7 del 7 i en el setè dia de la setmana s’han emès les cinc pel·lícules més votades pels espectadors a través de les xarxes socials amb la condició de dur el número 7 al seu títol o a la seva trama.

Tot i que al febrer van complir els set anys i van rebre l’espectadora 1.000.000, la festa s’ha centrat en la xifra de la sort, el 7. La celebració del setè art a la seu situada al Raval ha acollit espectadors de totes les edats que han aprofitat l’entrada gratuïta a totes les sessions amb motiu de l’aniversari. El tret de sortida l’ha donat la projecció del film d’animació de la factoria Disney, ‘Blancaneu i els set nans’.

Alerten de l’augment de la inseguretat

Els veïns han destacat que l’edifici ha suposat una revitalització per al barri. Afirmen que s’hi han apropat persones que abans no hi anaven i que aquest canvi ha provocat l’obertura de nous comerços, en especial bars i restaurants. Afegeixen, a més, que la plaça és un centre neuràlgic d’activitats per al barri per les associacions, tot i que noten que, més enllà de la plaça, els carrers viuen una degradació progressiva. Asseguren que hi ha incrementat la inseguretat i, per això, demanen mesures urgents per evitar que la Filmoteca de Catalunya també en surti perjudicada.