Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes acusats de cometre robatoris a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. La detenció s’ha produït aquest divendres a la nit a l’avinguda del Paral·lel, després que dos agents de paisà identifiquessin els presumptes lladres i corroboressin que tenien una ordre de detenció emesa pel robatori d’una bossa de mà a un representant de joies. El contingut de la maleta estava valorat en 237.000 euros i va ser sostret el 30 de juny al voltant de les 21.30 h, quan la víctima es trobava a l’aparcament descarregant el seu cotxe.

Els suposats lladres van fer servir el mètode de la distracció i van ser identificats gràcies al visionament de les càmeres de seguretat de la instal·lació. Això també va permetre corroborar que es tracta de dos delinqüents habituals a l’aeroport, un dels quals ha estat detingut 47 vegades per delictes contra el patrimoni.

Una actuació ràpida amb evasiva immediata

El “modus operandi” que utilitzen els presumptes lladres consisteix a distreure les víctimes quan carreguen o descarreguen el seu vehicle. Ho fan sense dur equipatge o carregant només bosses grans i buides, en què poden amagar els objectes sostrets. Actuen en grup, de forma coordinada i mantenint el contacte visual i comunicant-se per telèfon mòbil o bé amb gestos.

Per distreure la víctima, un dels dos homes distreu la víctima dient-li que el vehicle que acaba de llogar té algun desperfecte. Mentrestant, l’altre home li pren els objectes de valor. Es tracta d’actuacions ràpides i que acaben amb els dos homes marxant de l’aeroport un cop realitzat el furt.

Recomanacions policials

Els Mossos d’Esquadra recomanen controlar els objectes personals en tot moment a l’aeroport, al tren o les àrees de descans de les autopistes. També aconsellen vigilar les bosses i maletes acompanyats d’una altra persona de confiança quan es carrega o descarrega un vehicle.

La policia catalana recomana trucar al 112 immediatament quan se sigui testimoni d’un furt.