El president de Sant Antoni Comerç, Vicenç Gasca, ha afirmat que l’augment de la delinqüència a les botigues del barri ha estat provocat, en part, per les reformes d’ampliació de la superilla. Gasca argumenta que les obres —amb talls de carrers i circulació de vehicles interrompuda— dificulten el patrullatge policial i aquest fet dona més facilitats als lladres per entrar a les botigues. De fet, des de l’associació, i confirmat amb dades de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, alerten que més del 40 % dels delictes en comerços de Sant Antoni s’han produït en zones que estaven en obres.

“Això ha estat un reclam. Quan aquestes persones es troben bé en unes zones, les amplien a les àrees del costat.”

Gasca assegura que els veïns mantenen reunions periòdiques amb els cossos de seguretat així com amb la regidoria d’Ecologia Urbana amb l’objectiu d’avançar la data de finalització de les obres i vetllar per la seguretat, sobretot durant la nit, que és quan es produeixen més robatoris.

Superilla de Sant Antoni

Els comerciants confien que quan finalitzi l’ampliació hi hagi una davallada. La reforma als carrers del Parlament i del Comte Borrell està gairebé enllestida —la previsió és que s’estreni el 15 de juliol— però els veïns de Tamarit i Comte Borrell s’hauran d’esperar fins al setembre. Paral·lelament, per fer front a aquest increment, els veïns i comerciants del barri han iniciat la campanya “Vigila” per enfortir la xarxa ciutadana i evitar robatoris.