Els comerciants i els veïns del barri de Sant Antoni estan molt preocupats per l’increment de robatoris que hi ha hagut les últimes setmanes i per això han decidit fer pinya. Veïns, comerciants i diverses entitats s’han unit i han creat la campanya “Vigila”. A partir d’aquest dimarts començaran a repartir 2.000 cartells, que ja són a la impremta, per alertar sobre l’augment de delinqüència.

1.500 es penjaran a les portes dels comerços i 500 en escales de veïns. L’objectiu és que qualsevol persona que vegi que s’està cometent algun delicte truqui ràpidament al 112. A més dels cartells, també es crearan 2.000 adhesius en què es podrà llegir la frase “Punt d’ajuda“, que identificarà els establiments disposats a acollir les possibles víctimes d’un robatori fins que arribi la policia.

El David García, veí del barri i un dels impulsors de la iniciativa, creu que la col·laboració de tot el veïnat per erradicar els furts “és essencial” i alerta que els cossos policials han de tenir constància de qualsevol acte delictiu al carrer per poder destinar-hi més recursos. Un dels establiments que han patit dos robatoris en pocs dies és un forn al carrer de Rocafort. La Maria Dolors Gálvez, la propietària, diu que mai fins ara no havien vist una situació semblant i creu que la campanya serà molt útil per lluitar contra els furts. Afirma que el pic de robatoris va començar amb les obres de la superilla de Sant Antoni.

Un argument que també defensen des de l’entitat Sant Antoni Comerç. Per això demanen que els treballs s’accelerin i que la reforma s’acabi com més aviat millor. Alerten que les obres dificulten el patrullatge policial a peu i que els lladres aprofiten la poca presència de vianants i vehicles a les nits per fer els furts.