Sota el lema “Canvia l’energia, no el clima”, el vaixell Rainbow Warrior III està atracat des de dijous al port de Barcelona i des de divendres s’hi han pogut fer visites. L’ONG demana més ambició en les polítiques públiques que han de combatre el canvi climàtic, i fa una crida a les institucions tant espanyoles com europees. Reclamen, a més, una major conscienciació de l’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle.

Un vaixell sostenible

El vaixell Rainbow Warrior és l’únic dissenyat integralment per Greenpeace i el 70 % del seu funcionament és amb vela, fet que el converteix en un dels vaixells més sostenibles del món. Té 58 metres d’eslora. La seva tripulació està formada per 15 persones, la gran majoria són de diferents nacionalitats i per aquesta raó l’idioma principal és l’anglès. El capità, Josep Barbal, i la primera oficial, Maria Martínez, són catalans. El vaixell té capacitat per a 34 persones. A més a més hi tenen una mascota anomenada Dave: un dofí de fusta que ve del Rainbow Warrior II.

La tripulació fa períodes de tres mesos, abans de Barcelona havien fet escala a Amsterdam, i la propera destinació és Màlaga. Després seguirà la ruta per Europa que té prevista.

Visites guiades

Una gran afluència de ciutadans són els que han acudit a les visites guiades que s’han fet per l’interior del vaixell. L’objectiu de Greenpeace amb aquesta acció pública és aconseguir la implicació de la societat pel que fa a la situació d’emergència pel canvi climàtic, a més d’exigir més ambició en les reduccions dels gasos de l’efecte hivernacle.