El comerç de Sant Antoni continua amb els robatoris nocturns. Els comerciants diuen que la nit de dimarts a dimecres han forçat almenys tres botigues i ja en són 14 en sis nits. Fa setmanes que alerten d’aquests furts, que es produeixen de matinada, especialment a la zona en obres de la superilla. La Guàrdia Urbana ha detingut també aquesta matinada un home acusat d’un d’aquests robatoris.

Els botiguers asseguren que tenen por i demanen solucions. En una fruiteria del carrer de Floridablanca expliquen que ja els han trencat el vidre dues vegades, l’última aquesta nit. I el “modus operandi”, diuen, és sempre el mateix: trenquen el vidre, entren a la botiga, busquen la caixa enregistradora “i intenten emportar-se el que hi ha tan ràpid com sigui possible”, segons explica l’encarregada. Ho sap perquè la botiga té càmeres de seguretat, on ha quedat enregistrada l’entrada dels lladres. I no és l’únic comerç del barri que té imatges dels robatoris.

Un detingut

També la nit de dimarts a dimecres, la Guàrdia Urbana ha detingut un home acusat d’un d’aquests robatoris. Segons la policia municipal, el presumpte lladre havia entrat en un establiment del carrer de Sepúlveda i havia forçat la caixa per endur-se la recaptació. El propietari el va sorprendre “in fraganti” i l’home va sortir corrents. Va ser llavors quan els agents el van veure i el van detenir.

Més patrulles a Sant Antoni

Aquest dimecres, els Mossos d’Esquadra s’han compromès a augmentar les patrulles policials al barri. Ho ha assegurat el portaveu de la plataforma de comerciants de Sant Antoni, Rubén Padilla, en una entrevista al programa ‘bàsics‘, després de la trobada que els afectats han mantingut aquest dimecres amb els comandaments dels Mossos i la Guàrdia Urbana.