Els eixos comercials de la ciutat alerten que els robatoris amb força a comerços han anat augment als darrers mesos. Remarquen, però, que no és una qüestió únicament del barri de Sant Antoni, on els veïns ja han comptabilitzat 15 robatoris en set nits. 

El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, explica que “estan concentrats en zones estratègiques”, com ara el passeig de Gràcia, la rambla de Catalunya, el Born i el Portal de l’Àngel. Des de l’entitat, demanen que es modifiqui el Codi penal per endurir així les penes per furts i robatoris i que les actuacions policials siguin més contundents. 

Els Mossos i la Guàrdia Urbana han detingut 17 persones per robatoris en força a Sant Antoni, dues de les quals estan en presó preventiva. En una reunió amb veïns, la policia s’ha compromès a augmentar el patrullatge de nit i han donat diversos consells als comerciants, com ara canviar les persianes per materials més resistents, instal·lar alarmes, etc.

Els hotels també en són víctimes

Diversos hotels de Barcelona alerten que darrerament han patit robatoris. És el cas, per exemple, de l’Eurohotel Barcelona Diagonal-Port, al districte de Sant Martí, a qui han atracat dues vegades. Asseguren que els lladres hi entren per la recepció, els amenacen -fins i tot amb arma blanca-, n’agafen els diners i marxen ràpid en moto.