A finals del mes de juny, les persones immigrants que viuen a l’antiga Escola Massana van rebre una notificació per part de l’Ajuntament en què se’ls demana que abandonin l’immoble, de titularitat pública. Segons ha explicat a betevé Esteban Yanischevsky, un dels activistes que dona suport als immigrants, es van negar a acceptar el requeriment. No marxaran, afegeix, de manera voluntària fins que el consistori ofereixi una alternativa d’habitatge a les persones que hi viuen. “Això no és un palau, no està pensat com un habitatge. Només demanem que se’ls ofereixi un lloc on viure en millors condicions”.

La notificació de l’Ajuntament donava als immigrants un termini de 10 dies per marxar. Ja han passat i, de moment, ningú no els ha dit res. Si se’ls intenta desallotjar, explica Yanischevsky, buscaran el suport del barri i es mobilitzaran. Al requeriment s’hi explicava que el consistori vol iniciar unes obres a l’edifici per convertir-lo en un equipament cultural.

Unes 35 persones immigrants viuen actualment a l’antiga Escola Massana, a la plaça de la Gardunya, del Raval. L’edifici va ser ocupat l’abril del 2018 amb el suport de diversos col·lectius per reclamar a les administracions que s’agilitzi l’accés als papers a les persones immigrants perquè puguin obtenir un contracte de treball al país. Des de llavors, l’edifici s’ha mantingut ocupat i s’han fet jornades amb activitats obertes al barri. L’alcaldessa, Ada Colau, va visitar la tancada i va prendre nota de les seves reivindicacions, com que es pugui accedir al padró sense domicili o a la sanitat universal.