mestra i alumnes escola costa i llobera

(ACN) El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que les escoles obriran el 14 de setembre, tal com estava previst  i amb les mesures establertes fins ara, si la situació epidemiològica del coronavirus és com l’actual. “Preveiem que al setembre hi hagi un grau de confinament tal com perquè les escoles no puguin obrir? No ho preveiem”, ha respost als periodistes en una roda de premsa. El conseller ha reconegut la incertesa associada a la pandèmia i el fet que un mes i mig és molt de temps, però ha apuntat que s’han mantingut actius casals i llars d’infants en les zones amb restriccions. “Avui el que hi ha acordat és el que tiraríem endavant si el 14 de setembre fos demà“, ha dit. Ha afegit, però, que han d’estar preparats per prendre mesures diferents si fos necessari.

“Estem en disposició d’aplicar allò acordat però també d’aplicar un pla B o un pla C”

, ha resumit. El conseller ha afirmat que en una situació epidemiològica com l’actual, amb brots i mesures restrictives en algunes zones, “res no indica” que s’haguessin de prendre mesures diferents a les acordades i amb les que treballen els centres. Aquestes preveuen l’obertura dels centres el setembre treballant en el concepte de grup convivència, entre d’altres.

El conseller ha explicat que se seguiran en tot cas les indicacions que diguin les autoritats sanitàries i Protecció Civil i ha reivindicat que fins i tot en algun moment Educació ha estat més estricte. “Optem per escoles obertes i escoles segures. Obertes, totes, amb la seguretat que sigui necessària en el moment que obrim”, ha manifestat.

Bargalló ha afirmat també que el sector educatiu és “molt més segur” que altres activitats que es fan fora de casa i fora de l’escola.

El dret a l’educació, primordial

D’altra banda, i en ser preguntat per la possibilitat que algun pare no vulgui portar el seu fill a l’escola, Bargalló ha afirmat que el dret a l’educació “va al davant de tot”. Ha afegit que s’ha de garantir “posant les mesures de seguretat suficients i necessàries perquè les famílies se sentin tranquil·les” i ha defensat que això és el que s’està fent.

En cas que algun alumne no pugui anar presencialment a l’escola per motius sanitaris acreditats per un professionals, sí que es posaran les condicions perquè pugui seguir l’ensenyament “d’una altra manera”.