Un agent de la Guàrdia Urbana conversa amb una patinadora al passeig marítim durant la fase 0 de la desescalada del confinament pel coronavirus
Foto: Xavi Calvo

El Departament d’Interior ha aclarit aquest dijous que les multes per saltar-se el confinament pel coronavirus que es van posar a la ciutat les tramitarà la Guàrdia Urbana i les cobrarà l’Ajuntament de Barcelona.

El decret llei que va aprovar el govern català a principis de juny —i que ha de validar el Parlament— estableix que el Departament d’Interior centralitzarà tots els procediments que han efectuat els diferents cossos policials de Catalunya. El text argumenta que “la necessitat extraordinària i urgent” d’atribuir a un únic òrgan aquesta competència “respon a la necessitat inajornable de tramitar sense dilació els procediments”. Fonts d’Interior es van remetre “al que digui el decret” davant les consultes de betevé.

Però aquest dijous, Interior ha puntualitzat que, en el cas de Barcelona, les competències recauen en l’Ajuntament, segons el que estableix la Carta Municipal. “La nostra voluntat no és treure cap competència” a l’Ajuntament de Barcelona, ha aclarit el departament, “sinó col·laborar”. Ara, el consistori espera instruccions d’Interior per saber com s’hauran de tramitar exactament aquestes denúncies.