El Consorci Sanitari de Barcelona ha habilitat dos nous centres esportius de la ciutat com a pavellons salut per atendre pacients de coronavirus. Es tracta del CEM Guinardó, que ampliarà en 100 places la capacitat de l’Hospital de Sant Pau i que es posarà en marxa aquest diumenge i el Claror Marítim, que ja està enllestit i funcionarà com a extensió de l’Hospital de Mar, amb 72 places. Amb aquests dos espais nous, Barcelona disposa ja de tres hospitals de campanya, després que diumenge passat es posés en marxa el Pavelló Salut Vall d’Hebron al CEM Olímpics Vall d’Hebron. Quedarà pendent només l’adequació de l’hospital satèl·lit del Clínic, que s’habilitarà a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC).

100 places més per a l’Hospital de Sant Pau

El Centre Esportiu Municipal Guinardó es troba a dos minuts a peu de l’Hospital de Sant Pau i funcionarà a partir d’aquest diumenge com a una planta més de l’hospital. S’organitzarà en sis sales de fins a setze llits i disposarà d’un dipòsit d’oxigen, dutxes i espais perquè el personal sanitari pugui treballar en les mateixes condicions que a l’hospital. La idea és que s’hi traslladin un centenar de pacients estables, que faci cinc dies o més que estan hospitalitzats.

L’Hospital del Mar, a punt per estrenar el seu pavelló

En el cas de l’Hospital del Mar, el Claror Marítim ja està enllestit i es destinarà a pacients en estat lleu o a punt per rebre l’alta. Per aquest motiu, segons el consistori, al centre hi treballaran fisioterapeutes del Servei de Medicina Física i Rehabilitació. L’espai tindrà capacitat per a 72 pacients i tindrà comunicació directa amb l’Hospital del Mar per un passadís a través del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

El Clínic s’ampliarà a Montjuïc

L’últim hospital a posar en marxa el seu hospital satèl·lit serà el Clínic. Per aquest centre de referència, s’habilitaran les instal·lacions de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), que podrà allotjar més de 200 pacients. En aquest cas, la previsió és que es posi en marxa al llarg de la setmana vinent.

En total està previst que la setmana que ve Barcelona ja tingui en funcionament quatre pavellons salut , un per a cadascun dels hospitals de referència de la ciutat.