La Generalitat està preparant una instrucció perquè els familiars d’avis que són en residències i que no tenen coronavirus, puguin anar a confinar-se a casa. Ho ha explicat el conseller d’Afers Socials, Chakir el Homrani, enmig de la polèmica per la gestió que està fent el Govern català de la crisi de la covid-19 als centres de gent gran.

Segons el conseller, la instrucció s’està treballant de forma conjunta amb el Departament de Salut i ha anunciat que entrarà en vigor el proper dilluns, 6 d’abril. Aquest retorn a la llar serà “voluntari i temporal”, així que les residències hauran de mantenir la plaça per als residents que s’hi acullin.

Això sí, El Homrani ha avisat que caldrà seguir dos requeriments: “Que la persona estigui en bon estat de salut i que hi hagi bons elements de responsabilitat de les famílies” (és a dir, que mantinguin un correcte confinament dels avis).

Una de les qüestions que ha endarrerit l’entrada en vigor d’aquesta instrucció és la mancança de tests per detectar qui té coronavirus i qui no. De fet, familiars de residents han denunciat a betevé que la situació a les residències és “dramàtica”.