respiradors coronavirus hospitals

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és un dels cinc centres que ja disposen de més respiradors. Segons informa el Ministeri de Sanitat, s’han repartit una cinquantena de ventiladors a cinc hospitals catalans per garantir la supervivència i el benestar dels pacients més greus amb coronavirus. A banda de l’Hospital de Sant Pau, també tenen respiradors nous al Parc Taulí de Sabadell, al Germans Trias i Pujol de Badalona, a l’Arnau de Vilanova de Lleida i a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Els respiradors van arribar ahir divendres des de Madrid, i els professionals mèdics els van posar en marxa de seguida. Segons el comunicat del Ministeri de Sanitat, ja funcionen a ple rendiment. El govern d’Espanya afirma que d’aquesta manera “continua amb el repartiment a les comunitats autònomes del material necessari per reforçar el Sistema Nacional de Salut i fer front a la crisi de la covid-19 en les millors condicions possibles”.

respiradors coronavirus hospitals

Des del 10 de març, els serveis sanitaris a Catalunya han rebut més de sis milions d’unitats de material de protecció. Destaquen els més de tres milions de mascaretes, així com guants, ulleres, bates d’un sol ús i impermeables.