Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest divendres al vespre un segon lladre de farmàcies mentre sortia d’un establiment de Nou Barris amb la caixa enregistradora a la mà. L’arrest s’ha produït hores després que la policia aconseguís enxampar un altre home també com a presumpte autor d’un robatori amb violència i intimidació en una altra farmàcia, en aquest cas de Sant Andreu. Les dues detencions s’han fet en el marc del dispositiu Oris, que la policia té en marxa per vigilar comerços de serveis essencials, com les farmàcies, que s’han convertit en el blanc dels lladres arran de la crisi provocada pel coronavirus. La policia ha facilitat les imatges de la càmera de seguretat de la farmàcia de de Nou Barris assaltada així com el vídeo domèstic d’una veïna de la primera detenció, en ple carrer, al districte de Sant Andreu.

 

 

La farmacèutica i dos policies, amb lesions

En les imatges de la càmera de seguretat de la farmàcia de Nou Barris es pot veure clarament com l’home entra ràpidament a la farmàcia –colpejant amb força la treballadora- i arrenca la caixa enregistradora automàtica del taulell. El robatori dura poc més de 10 segons, però els agents del grup de Robatoris Violents de la DIC Barcelona aconsegueixen detenir el lladre quan surt de la farmàcia amb la caixa a la màEl presumpte autor dels fets es va resistir a la detenció, segons els Mossos, i, com a conseqüència, un agent ha causat baixa i un altre té lesions lleus. La treballadora de la farmàcia, per la seva banda, també presenta lesions lleus. 

Segons els Mossos, el detingut portava un ganivet a sobre en el moment de la detenció, tot i que no el va fer servir en cap moment. A més, la policia ha anunciat que el detingut serà denunciat, també, per incompliment de les mesures de restricció del confinament de l’estat d’alarma. La investigació continua oberta i s’investiga si té possible relació amb altres fets.

 

 

Una veïna grava la detenció d’un altre lladre a la Trinitat Vella

La detenció de Nou Barris se suma a la que els Mossos havien fet aquest divendres al matí a la Trinitat Vella. En aquest cas, el detingut és un home de 32 anys, presumpte autor d’un robatori amb violència i intimidació en un altra farmàcia aquest dimarts al barri de Sant Andreu. Els Mossos relacionen el detingut amb sis robatoris violents més comesos, en aquest cas, abans del confinament.