Marta Torrecillas

El judici per les amenaces a la xarxa a Marta Torrecillas després del referèndum de l’1-O s’acabarà celebrant. L’Audiència Provincial de Barcelona ha desestimat el recurs d’una de les defenses i ha obert el judici oral contra els quatre acusats, que seran jutjats per delicte d’oci i amenaces amb agreujant de discriminació per motius ideològics i de gènere. Així ho ha comunicat Ara responem”, la campanya organitzada per respondre judicialment als fets de l’1 d’octubre.

Els fets es van produir després de l’1-O, dia en què Torrecillas va denunciar una actuació policial desproporcionada a l’Institut Pau Claris. Les seves dades personals van ser publicades a internet tot animant a l’assetjament. Entre altres coses, va rebre multitud de “missatges vexatoris” per WhatsApp i per SMS.

Petició de tres anys de presó

D’acord amb “Ara responem”, l’acusació particular, exercida per la Marta amb el suport d’Alerta Solidària, demana tres anys de presó per a tres acusats per incloure-la en un grup de WhatsApp i rebre “tota mena de missatges”. Per al quart, demana la mateixa pena i 1.000 € d’indemnització per un SMS amenaçant.

La secció de delictes d’odi i discriminació de la fiscalia demana condemnar tres dels acusats només per un delicte d’odi i no d’amenaces a un any i nou mesos de presó. Al quart, li atribueix un delicte lleu d’amenaces pel qual demana una multa de tres mesos i 300 euros d’indemnització.