L’escola de primària i infantil Poeta Foix ha habilitat una segona entrada al carrer de Balmes, que feia anys que estava en desús perquè era perillosa ja que els cotxes hi passaven molt a prop. Ara, s’ha eliminat part d’un carril de circulació i s’hi ha creat un espai d’estada i de joc per als infants i les famílies. Aquest accés se suma al del carrer de Sant Guillem i “farà possible que l’entrada dels 220 alumnes pugui ser molt més esglaonada i relaxada”, explica Laia Perales, directora de l’escola.

Aquest és un dels centres que acaba de guanyar espai als accessos, a la llarga, en seran més de 200 gràcies al programa Protegim les escoles.

El refugi climàtic del barri

El centre també es prepara per convertir-se en el refugi climàtic del barri, on en un futur el veïnat podrà estar-se quan hi hagi onades de calor. Al pati s’han col·locat pèrgoles per tenir espais d’ombra i punts d’aigua i s’hi ha plantat vegetació, com unes plantes enfiladisses que crearan un jardí vertical al pati. A més, el centre fa diverses activitats sobre la contaminació i el canvi climàtic per conscienciar l’alumnat.