Desenes de docents i altres professionals de l’àmbit educatiu s’han concentrat aquest dimecres a la plaça del Rei de Barcelona per reclamar una “tornada segura a les aules”. Convocats per la Federació d’Educació de CCOO, han demanat que el govern català s’assegui a negociar “mesures extraordinàries” per poder fer front a la situació provocada pel coronavirus. Ja a finals d’agost, diversos sindicats van redactar una carta conjunta per exigir més mesures a la Generalitat per començar el curs amb garanties.

El secretari general de la Federació d’Educació, Manel Pulido, ha afirmat que els centres han d’obrir, però ho han de fer amb totes les condicions necessàries. Entre les seves demandes, hi ha reduir les ràtios d’alumnes per aules, disposar de més espais per als infants, garantir la neteja i desinfecció i equipar les escoles amb equips de protecció (EPI). D’altra banda, han anunciat que no descarten “cap mesura de pressió” si el govern decideix no asseure’s a negociar les noves mesures amb els sindicats.

A la convocatòria hi han participat delegats i delegades de totes les etapes educatives, des dels zero als tres anys fins a les universitats. També professionals de l’àmbit del lleure, docents de centres públics i privats, neteja, discapacitat i personal laboral.