Un jutjat de Barcelona ha acordat enviar quatre persones a judici per, suposadament, haver enviat missatges amenaçadors, vexatoris i masclistes a Marta Torrecillas, una de les víctimes de les càrregues policials l’1-O a l’Institut Pau Claris. Són missatges que va rebre després que Torrecillas expliqués públicament als mitjans l’agressió policial que havia patit. Algú va publicar al portal web Forocoches les seves dades personals i això, explica la víctima, es va traduir en una allau de missatges de tot tipus al seu mòbil. En va rebre més de 8.500 i unes 300 trucades, fins que es va canviar de número de telèfon.

Torrecillas va interposar una denúncia fa més d’un any per un presumpte delicte d’odi i d’amenaces. És fruit d’aquesta demanda que el jutge crida ara quatre dels investigats, pels quals l’acusació particular demana tres anys de presó. Segons l’advocat de Torrecillas, però, la investigació judicial no està tancada i continua en relació amb 90 missatges rebuts a la bústia de veu del seu telèfon personal i amb l’origen de la difusió de les seves dades personals.

Demanda a Enric Millo

Marta Torrecillas ja va explicar a betevé que es plantejava denunciar Enric Millo per les declaracions que va fer sobre ella al judici del procés. Millo la va posar d’exemple de falsa víctima de l’1 d’octubre perquè, va dir, va mentir sobre les seves lesions. Vista aquesta declaració, que titlla de falsa, Torrecillas ha decidit finalment demandar l’exdelegat del Govern espanyol a Catalunya per haver vulnerat el seu dret a l’honor. Interposarà aquesta demanda si Millo no fa abans una rectificació pública.

Campanya per sufragar els costos judicials

Per sufragar els costos judicials i denunciar públicament la situació d’assetjament que ha viscut “i les mentides d’Enric Millo”, Marta Torrecillas i els seus advocats han posat en marxa una campanya de micromecenatge amb l’objectiu de recollir 12.000 euros. S’inaugura aquest dimarts, 11 de juny, al web totsuma.cat.