Marta Torrecillas, una barcelonina agredida l’1 d’octubre a l’Institut Pau Claris, ha presentat una querella contra un agent de la Policia Nacional a qui acusa d’haver-la agredit “brutalment” durant l’operació que va dur a terme el cos a l’institut per aturar el referèndum. Torrecillas acusa l’agent d’un delicte de lesions per retorçar-li un per un els dits d’una mà i llançar-la per les escales. Ara bé, també li atribueix un delicte contra la integritat moral amb els agreujants d’odi, motivació ideològica i gènere perquè, diu, també la va agafar dels pits “en un acte de vexació i agressió masclista”.

Considera que l’agent va actuar amb “especial brutalitat i violència” i que la suposada agressió “no pot quedar impune, ni per la seva violència i desproporcionalitat, ni pel seu caràcter masclista”.

La querella l’ha presentada aquest dimecres al matí amb el seu advocat, Xavier Monge, d’Alerta Solidària. Ara estan en espera que s’admeti a tràmit i un jutjat es faci càrrec de la investigació.