Les obres de remodelació del carrer de la Mina de la Ciutat, eix central del barri de les Roquetes, arriba a la recta final. El projecte ja va començar amb diversitat de parers entre veïns i districte, unes diferències que s’han anat resolent a partir d’un procés participatiu i un seguiment de les obres. La darrera va començar aquest estiu, quan es van instal·lar unes escultures de pedra a les cantonades i les voreres. Segons l’Ajuntament reten homenatge al nom del barri: les Roquetes. Però alguns veïns hi veuen més aviat tombes.

Minerals cristal·litzats

Les pedres es troben als girs de les cantonades i les voreres i simulen les formacions minerals. “Hem intentat fer referència a la identitat, història i nom de les Roquetes, un barri que tenia una pedrera”, explica Marc Zaballa, soci de Lagula Arquitectes, l’estudi responsable de la remodelació del carrer. “Per tant, aquestes roques fan referència a les formacions minerals, amb les seves cares cristal·lines tallades”.

Alguns veïns hi veuen tombes

Les formes de les pedres, però, han estat interpretades d’una altra manera per l’associació de veïns del barri. “Aquest estiu, de cop i volta, comencem a veure tombes pel carrer”, comenta la presidenta de l’AV Roquetes, Amparo Iturriaga. “Els veïns van començar a alarmar-se, a penjar fotos al Facebook, per tot arreu, perquè han fet unes formes que són com tombes”.

Detalls que marcaran la diferència

Aquesta setmana l’Ajuntament s’ha reunit amb els veïns per resoldre els neguits. Defensa que l’obra encara no està acabada i els demana un vot de confiança. “Aquestes roques les trobem sempre a les cantonades o al voltant de les jardineres on hi haurà plantació d’heura i plantes, que amagaran parcialment alguna d’aquestes cares de la roca”, explica Zaballa. A petició dels veïns, l’Ajuntament rectificarà la cantonada del carrer del Pla de Fornells i obrirà un pas per als vianants.