Faristol sant FElip Neri atacat pintura negra

Ataquen de nou el faristol que recorda els nens que van morir durant el bombardeig de les tropes franquistes, el 30 de gener del 1938, a la plaça Sant Felip Neri. Aquest diumenge el compte de Twitter Passejant per Barcelona ha denunciat que s’havia pintat de negre tot el monument de memòria.

No és la primera vegada que el pinten de negre. El 2 de juny passat aquest mateix faristol va ser objecte d’un primer atac. Aquella vegada hi van afegir la frase: “Aquí mai va passar res”. L’Ajuntament ràpidament ho va arreglar, perquè la placa tornés a lluir amb normalitat.

No és l’únic faristol atacat enguany

El setembre, el faristol en memòria de Lluís Companys (davant la seva darrera residència, a la Gran Via de les Corts Catalanes) va despertar amb una esvàstica pintada al damunt

El 2019 també va ser atacada dues vegades la placa en record a les víctimes del franquisme i la repressió policial a la comissaria de via Laietana. La primera vegada va ser cremada dos dies després de la seva col·locació. Una setmana després, va tornar a ser pintada de negre. En les dues ocasions, l’Ajuntament va arreglar la placa al cap de poques hores.