El Departament de Salut ha decidit subministrar les vacunes contra la covid-19 cada dia de la setmana, inclosos els festius, per agilitzar el ritme de vacunació. Des que la primera partida de vacunes va arribar a Catalunya, ara fa set dies, només s’han posat un 13 % de les dosis rebudes: 7.774 de 60.000.

L’arrencada de la vacunació ha coincidit amb el final d’any i en aquesta primera setmana hi ha hagut un dia festiu. A això s’hi suma, segons explicacions de la conselleria, que les infermeres posen les vacunes fora dels seus horaris laborals i que, a més, encara s’està fent la formació, ja que la vacuna de Pfizer es va acabar aprovant una setmana abans del previst.

Per intentar remuntar aquest inici al ralentí, la Generalitat ha anunciat que passarà a vacunar cada dia de la setmana, també els festius. L’objectiu és administrar 60.000 vaccins setmanals, com s’havia previst inicialment.

“Vam ser massa optimistes en els terminis”

Carmen Cabezas, directora general de Promoció de la Salut, ha admès en una entrevista a TV3 que potser van ser “massa optimistes en els terminis temporals” i no van “tenir en compte aquesta setmana de preparació”. També ha argumentat que la campanya de vacunació requereix una organització complexa, perquè es fa en jornades complementàries per “no perdre professionals dels equips d’atenció primària dels hospitals”.