Atac vandàlic contra la placa commemorativa instal·lada per l’Ajuntament per recordar les víctimes del franquisme i la repressió policial a la comissaria de la via Laietana. Només dos dies després d’haver-la col·locat, aquest espai de memòria històrica ha aparegut cremat aquest dijous al matí, sense que s’hagi identificat els autors de la crema.

L’Ajuntament ho atribueix a un grup feixista

A través de Twitter, el primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello, ha apuntat a “un grupuscle ultra” com a possible autor de l’atac vandàlica i s’ha compromès a investigar els fets. L’alcaldessa Ada Colau ho ha qualificat d’atac feixista i ha assegurat que la tornaran a posar “tants cops com calgui”

Tot i que encara es desconeix qui són els responsables de l’acte vandàlic, el grup ‘los de Artós’ han compartit a les xarxes socials l’acció. De fet, l’Ajuntament ja ha denunciat els fets.

Com a mostra de rebuig a l’acció, l’Ateneu Memòria Popular, impulsors de la iniciativa, han convocat una concentració aquest dijous a les 18 h. També han col·locat clavells al panell que recorda el passat franquista de la comissaria de la via Laietana.

Cs i PP van criticar la placa

L’espai va rebre les crítiques de la presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías que va qualificar d’ofensiva la instal·lació d’aquest faristol davant la comissaria on “policies es juguen la vida cada dia per protegir la nostra seguretat i defensar la llibertat”.

Els comentaris van generar el rebuig frontal del primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello i desenes de comentaris a les xarxes que recordaven les tortures i la repressió policial tardofranquista a la comissaria de la via Laietana.

El sindicat policial SUP en va demanar la retirada

El sindicat policial SUP va demanar també la retirada d’aquest símbol en considerar que era una iniciativa partidista que “estigmatitzava” el col·lectiu de la Policia Nacional. En un comunicat, van demanar a l’alcaldessa que retiri el faristol del davant de la Prefectura Superior de Policia.