centre comercial buit

(ACN/redacció) El Procicat ha cancel·lat la reunió prevista per aquest divendres a la tarda. Això suposa que, de moment, es mantenen en vigor les mateixes restriccions de les darreres setmanes, com ara el confinament municipal els caps de setmana, la prohibició d’obrir les botigues interiors dels centres comercials que no siguin considerades essencials i l’aforament màxim dels teatres i sales de concerts en 500 persones. Ajuntaments com el de Barcelona i zones turístiques, algunes associacions de comerciants i bona part del sector cultural, com el Teatre del Liceu, havien demanat flexibilitzar aquestes mesures.

El pla de desescalada a Catalunya

En un principi, aquest divendres hi havia prevista una reunió del Procicat i posterior compareixença al migdia, amb la intervenció conjunta dels responsables dels departaments de Salut i Interior. Però pocs minuts abans de l’hora, la convocatòria s’ha anul·lat “per motius d’agenda del Procicat”, segons ha dit el govern català.

Tot feia pensar que tots dos departaments compareixerien a la tarda per anunciar les novetats. Però a primera hora de la tarda d’aquest divendres han decidit no fer cap atenció als mitjans de comunicació i limitar-se a fer una nota de premsa amb els acords destacats. Només una hora després, el Procicat ha ajornat la reunió. betevé ha consultat a tots dos departaments els motius de la darrera cancel·lació i la resposta ha estat que “s’hi està treballant”.

Les restriccions es mantenen vigents

Fons consultades per l’ACN, tant a Interior com a Salut, apunten que la reunió del Procicat podria ser dissabte, però mentrestant “les actuals restriccions estan vigents fins el dia 21 de desembre, si no es diu el contrari abans”.

Petició per reobrir els centres comercials

L’Ajuntament de Barcelona ha demanat formalment a la Generalitat la reobertura dels centres comercials per descongestionar el centre de la ciutat. També els treballadors de les botigues es van manifestar dimecres a la plaça de Sant Jaume per reivindicar que són un espai segur i que aquesta situació posa en perill 70.000 llocs de treball.

Coronavirus, en directe

Els centres comercials estan tancats des de finals d’octubre i, segons el pla de desescalada, no podran reobrir fins que Catalunya passi al tram 2, el 21 de desembre.