El Procicat permet la reobertura dels centres i recintes comercials amb un màxim d’un 30 % de l’aforament si garanteixen un sistema de ventilació adequat. La resolució arriba després que aquest divendres l’organisme posposés la reunió diverses vegades. Un fet que va provocar el malestar entre el sector.

Aquesta limitació s’aplica tant als establiments i locals comercials com a les zones comunes i de pas dels centres comercials. En aquest sentit, hauran d’establir sistemes de control d’aforament i fluxos, també en els accessos i els aparcaments. “Aquesta reobertura no l’hem d’entendre com una millora de les dades, no hem passat de tram”, ha explicat Sergio Delgado en declaracions a TV3.

El responsable de l’associació espanyola de centres i parcs comercials, Víctor García, celebra la decisió però creu que “hauriem pogut obrir abans amb aquestes mesures, ens hem sentit discriminats“.

Rebaixes en un centre comercial

Cultura, màxim un miler

Les activitats culturals i religioses podran ampliar l’aforament amb un nombre màxim de 1.000 persones per sessió, totes assegudes, sempre que es respecti el límit del 50 %. Aquesta ampliació de 500 a 1.000 està condicionada, també, que l’equipament garanteixi un bon sistema de ventilació. Els titulars d’aquestes activitats hauran de presentar una declaració responsable al Departament de Justícia i a l’ajuntament del municipi on s’ubiqui l’espai de l’activitat. Aquesta havia estat una petició del sector cultural i de l’Ajuntament de Barcelona.

La flexibilització beneficiarà grans espais culturals com el Gran Teatre del Liceu, que té una capacitat per 2.244 persones, i que ja ha comunicat que reprendrà les funcions de l’òpera ‘La traviata’ a partir de dilluns 14 de desembre.

Confinament comarcal

El confinament perimetral de cap de setmana s’ampliarà de municipal a comarcal. A partir de la setmana que ve, des de les 6 h de divendres fins a les 6 h de dilluns, qualsevol persona es podrà moure dins de la seva comarca. Es manté, doncs, la restricció d’entrada i sortida de persones de Catalunya, excepte per aquells desplaçament justificats.

Tot i això, el Procicat recomana limitar els desplaçaments fora del domicili, i respectar les mesures de protecció individual i col·lectiva establerts.