La nova resolució del Procicat ha donat aire al Gran Teatre del Liceu, que després de setmanes pressionant el govern català per ampliar l’aforament a la sala (que té una capacitat per 2.288 persones) ha anunciat que finalment reprendrà les representacions de ‘La traviata’ a partir de dilluns 14 de desembre.

El teatre es va veure obligat a cancel·lar l’òpera després que no es passés al tram 2 de la desescalada perquè van considerar que no era viable fer les funcions amb 500 espectadors, un 20 % de la capacitat total. En total s’han suspès cinc funcions (els dies 8, 9, 10, 12 i 13 de desembre) i a partir del proper dilluns se’n faran 14, una més de les que estaven programades inicialment. Al calendari del teatre s’hi han afegit dues funcions addicionals els dies 22 i 23 de desembre a les 19 h.

Ventilació forçada i màxim 1.000 persones

La resolució preveu que els equipaments culturals puguin acollir fins a un màxim de 1.000 persones per sessió o actuació sempre que es compleixin les condicions de ventilació reforçada i no se superi el 50 % de l’aforament. Els titulars de les activitats hauran de presentar una declaració responsable al Departament de Cultura i als ajuntaments per informar de les característiques dels sistemes de ventilació i qualitat de l’aire i dels controls d’accessos i mobilitat.

La norma afecta els locals i els espais on es desenvolupen activitats culturals d’arts escèniques i musicals -com ara teatres, cinemes i auditoris, amb programació artística estable, tant en recintes tancats com a l’aire lliure-, i els espais habilitats per a la realització d’espectacles públics. En tots els casos, tots els assistents han d’estar asseguts i s’ha de garantir una bona ventilació dels espais tancats.