Aquest dimecres han arribat a Catalunya les primeres 5.800 dosis de la vacuna de Moderna, que formen part del primer lliurament de 37.500 dosis que ha arribat a l’Estat. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, preveu que en les dues properes setmanes n’arribaran 8.000 més, però desconeix quan se’ls distribuiran la resta de dosis fins arribar a les 98.000 previstes. “Probablement” arribaran al llarg del mes de febrer.

Les primeres dosis, a Sant Joan de Déu

De moment, les vacunes de Moderna es repartiran només en quatre hospitals catalans. A Barcelona serviran per vacunar el personal sanitari de l’Hospital de Sant Joan de Deú. Salut preveu que les primeres vacunes es puguin començar a administrar entre divendres i dissabte d’aquesta setmana. La vacuna de Moderna té alguns avantatges de conservació, com ara que aguanta fins a 30 dies descongelada. En canvi, també té alguns problemes logístics, com que no es pot traslladar d’un lloc a l’altre un cop descongelada.

Les residències comencen a rebre la segona dosi

Salut preveu que aquest cap de setmana s’hauran acabat d’administrar la primera dosi de la vacuna de Pfizer a les residències de gent gran de tot Catalunya. De fet, a partir del proper dilluns,18 de gener, es començarà a administrar la segona dosi. El procés s’iniciarà a la mateixa residència Feixa Llarga on va començar el procés de vacunació, el 27 de desembre.

Salut assegura que la vacunació s’està fent a “bon ritme” després de superar un inici irregular. Actualment ja hi ha 91.382 persones vacunades a tot Catalunya, 19.157 de les quals són de Barcelona. La jornada amb més vacunacions va ser el 8 de gener, quan es van vacunar 3.475 persones en un sol dia a Barcelona i 17.267 a tot Catalunya.