dosis de la vacuna de Pfizer

L’estratègia de vacunació contra la covid-19 ha assolit aquest dijous 7 de gener una xifra rècord. A Barcelona s’han administrat en un sol dia 2.710 dosis de la vacuna de Pfizer, la més alta des de que va començar la vacunació el 27 de desembre. Al conjunt de Catalunya també s’ha assolit la xifra record de 12.516 vacunes.

El 20 % de les vacunes s’han administrat a Barcelona

A Barcelona, des de l’inici de la campanya de vacunació contra la covid-19 s’han administrat un total de 7.627 vacunes, el que representa el 20 % del total de Catalunya. Dijous 7 de gener és el dia que més dosis s’han administrat (2.710). Una xifra sensiblement superior a la del dia de Reis (496 vacunes), i també lleugerament per sobre de la del 5 de gener (2.233). El ritme de vacunacions s’han accelerat aquests últims dies després d’un inici de campanya a mig gas.

37.114 vacunes a tot Catalunya

A Catalunya, la vacunació també s’ha incrementat aquest final de setmana, després que el govern rebés algunes crítiques per la lentitud en l’administració de les dosis a les residències de gent gran. Aquest dijous, 7 de gener, s’ha administrat la xifra rècord de 12.516 dosis. La xifra és sensiblement superior a la del 5 de gener (10.902), i molt per sobre de la del dia de Reis (2.504). En total, a tot Catalunya s’han administrat 37.114 dosis.

Segons Salut, aquests últims dies l’estratègia de vacunació està agafant “un ritme adequat”. Aquest canvi en el nombre de vacunacions es va començar a notar a partir del dilluns 4 de gener, quan Salut va començar a vacunar al personal sanitari per accelerar el procés.