teletreball amb ordinador

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, ha reclamat al Govern espanyol ajudes directes per als sectors més afectats per les restriccions contra la covid-19. En la seva compareixença en la sessió de la Diputació Permanent del Parlament, Aragonès ha recordat que la Generalitat ha injectat 867 milions d’euros en ajudes directes però ha reconegut que no són suficients. “Amb la Generalitat no n’hi ha prou, no tenim prou recursos ni prou sobirania”, ha afirmat. “Cal que l’Estat ho faci i que ho faci ara”, diu Aragonès perquè, si no, “serà massa tard”.

Aragonès ha anunciat que aquest trimestre hi haurà nous plans d’ajuda econòmica per als sectors més afectats, tot i que no n’ha donat detalls.

Teletreball obligatori “per raons de salut pública”

Argonès també ha demanat al Govern espanyol que dicti l’obligatorietat del teletreball “per raons de salut pública”. El vicepresident considera que aquesta és una eina clau per reduir la mobilitat, i demana a l’Estat, que és qui en té la competència, que hi doni “tota la força jurídica”. Per Aragonès, és imprescindible no deixar l’opció del teletreball com un acord entre les parts, i reclama a l’executiu espanyol que si no ho vol fer traspassi la competència a la Generalitat.

Una altra de les reclamacions d’Aragonès és que l’Estat prorrogui els ERTO, que previsiblement s’acaben ara al gener, fins a finals de juny, i també que se’n millori la gestió i el pagament.

“Farem tot el possible per atendre tots els malalts”

Aragonès també ha alertat que “venen setmanes molt complicades quant a assistència sanitària”. Ha insistit en una qüestió: “El que no volem és arribar al col·lapse del sistema sanitari” i per això s’han pres diverses mesures. Aragonès ha afirmat: “Farem tot el possible per atendre tots els malalts, siguin covid o no”. El vicepresident ha explicat que amb l’anàlisi de les dades d’aquests pròxims dies es decidirà si es prorroguen les mesures i si s’amplien les restriccions.