Persones sense llar i calor

Crit d’alerta d’Arrels Fundació per la inflació que està asfixiant les persones sense llar i també l’entitat. Aquest 2022, entre els mesos de gener i octubre, ja han atès 2.144 persones. Una xifra que supera amb escreix la de tot l’any passat. Això se suma a l’augment de la despesa, que s’ha multiplicat per dos. Per això, per primer cop en molts anys, valoren no atendre persones noves que també ho necessiten.

Arrels Fundació lamenta que les despeses de manteniment i subministraments dels centres, pisos i allotjaments s’ha disparat i han arribat a duplicar en alguns casos les de l’any passat. Des de l’entitat, demanen solidaritat i suport a la ciutadania per poder arribar a tothom.

Els sensesostre han augmentat un 87 % en 14 anys

Des del 2008, any en què van fer el primer recompte a Barcelona, el nombre de persones que dormen al ras a la ciutat ha augmentat un 87 %. Aquell any van comptabilitzar 658 persones sense sostre i el juny de l’any passat van trobar 1.231 persones dormint al ras.

L’entitat explica que per fer front a aquesta onada creixent de persones sense llar han ampliat l’accés als serveis bàsics del centre obert. També s’ha implementat el model d’atenció Housing First —les places d’allotjament estable— i els pisos zero com a recurs de baixa exigència, en què s’han ampliat les places de la llar que acull persones en estat de salut molt fràgil.

A banda, en aquests anys també han incrementat l’atenció al carrer.