acampada estudiants UB
@EndFossilBCN

Després de la primera nit d’acampada de protesta a la UB, els estudiants manten l’ocupació al recinte de la universitat. En declaracions a betevé, han explicat que s’hi quedaran fins que el rector no accepti les demandes per revertir el canvi climàtic. Des del moviment ecologista End Fossil denuncien “la passivitat de la UB” i li demanen que es desvinculi d’empreses que utilitzen combustibles fòssils.

Primera reunió amb “bones sensacions”

Una part dels estudiants van reunir-se aquest dimecres amb l’equip de govern de la UB per fer una primera presa de contacte i debatre els termes de l’ocupació. Van sortir de la trobada amb “bones sensacions” i aquest dijous tornaran a parlar amb responsables de la universitat. El Rectorat de la Universitat de Barcelona ha afirmat en un comunicat que “reconeix i valora” les demandes i propostes de l’alumnat a l’entorn de la crisi climàtica però ha subratllat que aquestes reivindicacions han de ser “compatibles amb la vida i funcionament ordinaris” de la institució.

Xerrades i activiats de debat i conscienciació

Lluny de desmuntar l’acampada, els estudiants se senten enfortits per continuar i expliquen que estan rebent suport de molts professors i de particulars que s’acosten al recinte per informar-se i ajudar en la protesta. El col·lectiu preveuen organitzar diversos cinefòrums, taules rodones i activitats durant la tancada. Aquest dijous hi haurà xerrades amb el Sindicat de Llogateres i les entitats Ecologistes en Acció i Futuro Vegetal, entre d’altres.