(ACN) La trentena d’estudiants que han acampat aquest dimecres al matí a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, a la plaça de la Universitat, han decidit passar-hi la nit. Així ho han fet saber després de sortir, aquest dimecres a la tarda, d’una reunió amb representants de l’equip de govern de la Universitat de Barcelona (UB). Els acampats han assegurat que han sortit de la trobada “amb bones sensacions”.

Una reunió per “arribar a punts d’entesa”

El Rectorat de la Universitat de Barcelona ha afirmat en un comunicat que “reconeix i valora” les demandes i propostes de l’alumnat a l’entorn de la crisi climàtica però ha subratllat que aquestes reivindicacions han de ser “compatibles amb la vida i funcionament ordinaris” de la institució.

Els responsables de la UB celebren que l’alumnat “expressi les seves demandes i propostes” i anuncien que aquest dimecres mateix una representació de l’equip de govern ha de rebre una representació de la mobilització “per escoltar els seus plantejaments i obrir, si escau, el procés de diàleg que sigui oportú per arribar a punts d’entesa”. El Rectorat ha demanat a l’alumnat que no condicioni el procés de negociació a la continuïtat de l’acció. En aquest sentit l’ens afirma que l’acampada “genera uns costos econòmics i personals” i “entorpeix la feina” del personal universitari, “inclosa aquella que de manera prioritària s’està duent a terme per fer front al repte compartit de la sostenibilitat i l’emergència climàtica”.