la Rambla en obres

(ACN/Redacció) L’associació Amics de la Rambla ha reclamat, ara per carta, que s’escurcin els terminis de la reforma d’aquest passeig icònic de la ciutat amb un horitzó de finalització de les obres situat el 2030, perquè siguin “assumibles” per la gent que hi viu o hi treballa. L’entitat ha lliurat a tots els grups polítics de l’Ajuntament de Barcelona una missiva en què els reclama el seu “compromís” electoral amb aquest carrer i la seva reforma. Amics de la Rambla apunta en un comunicat que la remodelació iniciada l’octubre passat encara és vàlida i continua sent positiva. Ara bé, considera que els terminis d’obres són massa llargs per a un carrer “que ha de continuar sent l’espai central de la vida del districte de Ciutat Vella i de la ciutat”.

L’entitat diu que els més de sis anys d’endarreriments segurament faran necessari adaptar certs aspectes a una realitat canviant que a la Rambla “és molt evident”.

la Rambla

“Des del moment de l’aprovació del Pla, des d’Amics de la Rambla hem reclamat l’inici de la reforma que el pla permetia, ja que sempre hem considerat que era bona per a la Rambla i per a la gent que hi viu, que hi treballa i per a tothom que la visita”, afirma l’associació. Alhora lamenten que “el retard d’aplicació del pla fa que les urgències plantejades el 2012 continuïn presents i, en alguns casos, s’han aguditzat”.

Programes electorals

Tenint present les eleccions municipals previst per a la primavera del 2023, l’entitat reivindica a tots els grups municipals de l’Ajuntament que, en els seus programes electorals es comprometin amb el futur de la Rambla i anunciïn una reducció del període d’obres establert fins ara.

“Aquest compromís amb la Rambla ens permetrà que, sigui quin sigui el resultat electoral, la reforma continuï amb consens i amb uns terminis assumibles per la gent que hi viu, hi treballa o visita el carrer més emblemàtic de la ciutat”, conclou.