rata morta Jardins Palau Robert

Els Jardins del Palau Robert estan tancats al públic des del 20 d’octubre. Un cartell a la porta avisa que el tancament és “per raons de manteniment”. També a la pàgina web del Palau s’adverteix que no es pot accedir a l’espai “fins a nou avís”. Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé, el motiu del tancament és que al jardí hi ha una plaga de rates.

És el segon tancament en poques setmanes

Aquesta és la segona vegada en poc temps que aquest espai ha de tancar al públic per la presència de múrids. Entre el 8 i el 31 d’agost els jardins ja es van haver de clausurar pel mateix motiu. Durant aquells dies es va fer un primer tractament, respectuós amb el medi ambient.

L’espai va reobrir l’1 de setembre, però al cap d’uns dies es va tornar a detectar la presència de rosegadors. Així també ho van explicar a Twitter els usuaris d’aquest cèntric jardí, situat entre l’avinguda Diagonal i el passeig de Gràcia.

La persistència del problema va motivar aquest segon tancament dels jardins, que va començar el 20 d’octubre, per poder aplicar un “tractament més definitiu” a l’espai, segons han explicat els responsables de l’equipament. L’actuació la fa l’empresa Ondoan, dedicada al control de plagues, i l’Ajuntament de Barcelona n’està al corrent.

Tot i que l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha estat en contacte amb els responsables del Palau i en coneix la situació, és la Generalitat qui és la responsable del control de plagues d’aquest espai i qui ha pres les decisions sobre com actuar.

Tot i que no hi ha una data establerta, els responsables del Palau Robert preveuen que la reobertura dels jardins es pugui fer en un parell de setmanes.

La Festa del Vi Novell, ajornada

El tancament dels jardins no afecta l’exposició “Crims“, que s’està fent a l’interior del Palau Robert. En canvi, sí que s’han hagut d’ajornar algunes de les exposicions que es fan habitualment al jardí. A principis d’octubre es va suspendre la mostra del 30è aniversari de Catalunya Informació. També s’ha hagut d’ajornar fins al desembre la Festa del Vi Novell, que s’havia de celebrar en aquest espai a partir del 12 de novembre.