La Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal que obligava dones a prostituir-se en habitatges de la ciutat de Barcelona, Sabadell, Ullastrell i Sant Andreu de la Barca. Les dones eren explotades sexualment i havien d’estar disponibles les 24 hores de dia en una àmplia xarxa de pisos de l’organització. Eren controlades amb càmeres de videovigilància i no podien dormir ni descansar.

A més, segons informa la Policia Nacional, sovint se les castigava sense pagar-los el salari acordat. També se les obligava a vendre substàncies als clients, com ara cocaïna, marihuana o viagra, per obtenir encara més beneficis.

Dos dels 14 detinguts, en presó provisional

Arran d’això s’han detingut 14 integrants de l’organització com a presumptes autors de delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual, prostitució coactiva, tràfic d’estupefaents, tinença il·lícita d’armes i pertinença a organització criminal.

Tots van ser posats a disposició judicial i, posteriorment, dos d’ells han ingressat en presó provisional. També s’han fet un total de vuit escorcolls en pisos en què s’han intervingut substàncies estupefaents, armes i 282.000 euros en metàl·lic.

La investigació va començar a principis d’aquest any a Sabadell quan agents de la comissaria d’aquesta localitat van tenir coneixement d’un establiment de cites que podria estar utilitzar dones víctimes de tràfic i explotació sexual. Arran de la investigació, van comprovar que algunes d’aquestes dones que hi treballaven havien estat enganyades.