La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha comparegut aquest dimarts al migdia per explicar els acords que s’han pres en la reunió del Consell Executiu. L’anunci més destacat ha estat la reobertura de l’oci nocturn a Catalunya amb passaport de la covid el 8 d’octubre i un aforament del 70 %. Una represa de l’activitat que es farà “amb totes les garanties sanitàries”. La mesura, però, requereix l’aval del TSJC perquè afecta drets fonamentals. La portaveu ha concretat que la petició es presentarà aquest dimecres i ha assegurat que el govern no preveu un escenari en què el tribunal tombi la proposta.

Plaja ha subratllat que després d’un d’un any i mig de restriccions, el sector de l’oci nocturn reobre amb seguretat. La portaveu ha explicat que tothom qui vulgui accedir a aquests locals caldrà que presenti el DNI i que acrediti que té la pauta completa amb el codi QR del certificat de la covid, que es pot descarregar al portal web La Meva Salut. Les persones que no hagin rebut la pauta completa caldrà que presentin una prova diagnòstica negativa, ja sigui un test d’antígens o bé una PCR. Aquest test caldrà fer-lo en un laboratori o farmàcia homologats que remeti el resultat al Departament de Salut.

El personal dels locals d’oci nocturn seran els encarregats de supervisar aquesta documentació, a través d’una aplicació que servirà per verificar les dades. L’aplicació emetrà un semàfor verd o vermell amb el nom i la data de naixement, que s’haurà de comprovar amb el DNI.

Resolució del Procicat

Aquest dimarts a la tarda hi ha prevista una reunió del Procicat per emetre una resolució que detalli com es farà aquesta reobertura del sector. Plaja no ha concretat els horaris, però ha assegurat que serà “un horari extens”.

La portaveu de la Generalitat també ha recordat que per accedir als locals caldrà dur posada la mascareta i serà obligatòria mentre no s’estigui consumint. Els locals també podran habilitar la pista de ball.

El govern ha acordat aquesta reobertura en una reunió prèvia dels departaments de Salut i Interior amb la patronal de l’oci nocturn. Una recuperació de l’activitat que serà possible gràcies a la bona evolució de la pandèmia.