Més d’una vuitantena d’entitats i associacions de la ciutat s’han sumat a Barcelona és imparable, un moviment nou que “vol recuperar el lideratge positiu de la ciutat”. En el manifest conjunt afirmen que Barcelona viu “una situació de desànim, grisor i aturada”. També critiquen que ja no és un referent al món i que s’estan perdent grans oportunitats. Per això, fan una crida a una manifestació el 21 d’octubre a la plaça de Sant Jaume.

Iniciativa transversal, amb veïns, comerciants i entitats

Es tracta d’un moviment que aplega associacions de veïns, comerciants, entitats culturals i esportives molt diverses. Entre els qui donen suport a la iniciativa hi ha, per exemple, el Tsunami Veïnal i associacions de veïns de diversos barris, però també Barcelona Oberta, Apartur o el Gremi d’Hotels de Barcelona, així com la Unió de Federacions Esportives de Catalunya o la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya.

Crida a una manifestació el 21 d’octubre

Barcelona és imparable s’autodefineix com una iniciativa transversal amb una “àmplia representació de la societat civil” i fa una doble crida. En primer lloc, demana a la ciutadania que se sumi al moviment a través de la signatura del manifest disponible a una pàgina web, però també que es mobilitzi participant en la primera protesta convocada a les 19 hores el 21 d’octubre a les portes de l’Ajuntament de Barcelona.

“De model d’èxit a ciutat del no”

El manifest assegura que la pandèmia de la covid-19 “ha estat un cop fort” en els àmbits sanitari, econòmic i social, però critica que institucionalment s’ha volgut desfer el model d’èxit de Barcelona i se l’ha transformat en “la ciutat del no”. Com a conseqüència d’això, asseguren que fa anys s’han deixat escapar oportunitats de progrés social, econòmic i sostenible.

Ara, diu, cal fer un pas endavant per no perdre el lideratge valorant l’esperit emprenedor i donant oportunitats als que volen crear riquesa. Però també afirma que “no es pot deixar ningú enrere”. Defensa un model de ciutat que redistribueixi millor la riquesa i redueixi les desigualtats. També reclama que tot plegat es faci amb respecte a l’entorn i el medi ambient.